Dining | Mörwald - Institut für Trink- und Esskultur

Kochamt & Boutique

Small – classy – exclusive & anything but ordinary

A place where the culture of cooking, dining, and drinking is celebrated in all its facets – the "Kochamt" in Palais Ferstel, situated in the vibrant heart of Vienna’s city centre. Delve into the world of Mörwald as you explore our boutique brimming with delicacies, our Chef’s Hall, and our cooking lounge.

Kochamt & Boutique
Kochamt & Weinamt

Palais Ferstel . 1010 Wien
Herrengasse 14 . Freyung 2
+43 664 8132525 . kochamt@moerwald.at
MO bis FR: 10 – 19 Uhr
SA: 10 – 16 Uhr

SMALL – CLASSY – EXCLUSIVE & ANYTHING BUT ORDINARY

SMALL – CLASSY – EXCLUSIVE & ANYTHING BUT ORDINARY

The "Kochamt" in Palais Ferstel is a small and highly exclusive event venue situated in the very heart of Vienna’s city centre. Visitors entering through the Boutique of Delicacies are immediately immersed in an ambiance that encourages them to savour what lies ahead. Whether for private celebrations, business meetings held in a more intimate setting, or press conferences, the "Kochamt" offers the ideal blend of ambience and culinary delights to serve as backdrop for your specific needs.

Customized events
free according to your wishes
Kochcircle at Kochamt
according to agreement

Kochcircle at Kochamt

Kochamt & Boutique
17.00 - 22.00 clock

PROGRAM

  • Reception with aperitif & appetizers
  • Discussion of the menu
  • Distribution of recipe folders and cooking aprons
  • 5-course gourmet menu with wine tasting
  • digestif
  • Award of the chef's diploma

The dishes are cooked together with the Mörwald Chef de Cuisine and tasted with the matching wines.

DATE & CULINARY by arrangement

12 – 20 Gäste 220.00 pro Gast
8 – 11 Gäste 250.00 pro Gast
6 – 7 Gäste 280.00 pro Gast
4 – 5 Gäste 300.00 pro Gast
2 – 3 Gäste 500.00 pro Gast

inkl. Aperitif & Happen, 5 Gang Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Digestif, Rezeptmappe, Kochschürze, Urkunde

Privat Dining at Kochamt - 5 courses
according to agreement

Privat Dining at Kochamt - 5 courses

Kochamt & Boutique
duartion 5 hours

PROGRAM

  • Reception with aperitif & appetizers
  • Seasonal gourmet menu in 5 courses accompanied by top Austrian wines
  • Mineral water and juices, Zwettler beer
  • Espresso, digestif and petit fours

DATE& CULINARY by arrangement

bis 7 Gäste Preis auf Anfrage

inkl. Aperitif & Happen, Menü, Petit Fours, Weinbegleitung, Wasser, Espresso

8 bis 19 Gäste . 220.00 pro Gast
20 bis 36 Gäste . 200.00 pro Gast
Privat Dining at Kochamt - 4 courses
according to agreement

Privat Dining at Kochamt - 4 courses

Kochamt & Boutique
duartion 4 hours

PROGRAM

  • Reception with aperitif & canapés
  • Seasonal gourmet menu in 4 courses accompanied by top Austrian wines
  • Mineral water and juices, Zwettler beer
  • Espresso, digestif and petit fours


DATE & CULINARY by arrangement

20 bis 36 Gäste . 180.00 pro Gast
8 bis 19 Gäste . 190.00 pro Gast
bis 7 Gäste Preis auf Anfrage

inkl. Aperitif & Happen, Menü, Petit Fours, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Säfte, Bier & Digistif

Privat Dining at Kochamt - 3 courses
according to agreement

Privat Dining at Kochamt - 3 courses

Kochamt & Boutique
duartion 3 hours

PROGRAM

  • Reception with aperitif & appetizers
  • Seasonal gourmet menu in 3 courses accompanied by top Austrian wines
  • Mineral water and juices, Zwettler beer
  • Espresso, digestif and petit fours


DATE & CULINARY by arrangement

20 to 36 guests 160.00 per guest
8 to 19 guests 180.00 per guest
from 7 guests price on request

incl. aperitif & canapés, menu, petit fours, wine accompaniment, water, espresso, juices, beer & digestif

Kochacademy - TAPAS . STEAKS . GEMÜSE
Tuesday, 10. September 2024

Kochacademy - TAPAS . STEAKS . GEMÜSE

Kochamt & Boutique
17.00 - 21.00 clock

Im Kochamt "Toni M" unter der Patronanz von Toni Mörwald
Seminarleitung: Chef de Cuisine Kochschule & sein Team 

Programm

  • Empfang mit Champagner & Amuse Buche 
  • Besprechung der Menüs
  • Verteilung der Rezeptmappen, Kochschürzen & signiertes Kochbuch 
  • Gourmetmenü in 4 Gängen 
  • Weinverkostung 
  • Verleihung des Kochdiploms 

Die Gerichte werden gemeinsam gekocht und dazwischen mit den passenden Weinen verkostet. 

295.00 pro KochschülerIn

(mindestens 8 Kochschüler)
inkl. Aperitif, 4 Gänge Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Rezeptmappe, Kochbuch, Kochschürze, Urkunde 

Kochacademy - TAPAS . STEAKS . GEMÜSE
Wednesday, 11. September 2024

Kochacademy - TAPAS . STEAKS . GEMÜSE

Kochamt & Boutique
11.00 - 15.00 clock

Im Kochamt "Toni M" unter der Patronanz von Toni Mörwald
Seminarleitung: Chef de Cuisine Kochschule & sein Team 

Programm

  • Empfang mit Champagner & Amuse Buche 
  • Besprechung der Menüs
  • Verteilung der Rezeptmappen, Kochschürzen & signiertes Kochbuch 
  • Gourmetmenü in 4 Gängen 
  • Weinverkostung 
  • Verleihung des Kochdiploms 

Die Gerichte werden gemeinsam gekocht und dazwischen mit den passenden Weinen verkostet. 

295.00 pro KochschülerIn

(mindestens 8 Kochschüler)
inkl. Aperitif, 4 Gänge Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Rezeptmappe, Kochbuch, Kochschürze, Urkunde 

Chefstable
Monday, 23. September 2024

Chefstable

Kochamt & Boutique
19.00 - 23.00 clock

Toni Mörwald persönlich live on Stage
20 Creationen & Kompositionen

WELCOME

  • Champagner Cocktail Cuvée St. Louise 2005 . Amuse Bouche

STARTER

  • Hausgemachtes Gänseleber Parfait . Piemonte Kirsche . schwarzer Perigord Trüffel
  • Lachs Sandwich . Caviar . Creme Fraîche
  • Vichysoise „Junglauch & Erdäpfel“
  • Spargel Praline „Le Corden Bleu“
  • Karottenwürfel . Amarant . Kerbelcreme
  • „Wagram Maki & Sushi“ Lachsforelle & Re
  • Ofenfrisches Öfferl Brot . Schwarz & Kruste
  • Fasslbutter von Höflmaier
  • Olivenöl Edition Toni M. aus Ligurien
  • Schwarzer Pfeffer + Zitronen aus Amalfi

MAIN COURSES

  • Waller Krautfleisch . Feldpaprika . Risollé
  • Langoustinos Bloody Mary . Feta . Staudensellerie
  • Steinbutt al Forno . Artischoken . Gemüse
  • Wachtel Cassoulette . Erbsen . Spargel . Wildkerbel
  • Kalbs.Rieslingsbeuscherl . Knöderl
  • Royal Pork . Champagner-Kraut . Grammeln . Griesknödel

KÄSE

  • Käserei Khäsi

DESSERTS

  • Himbeer . Nougat . Pistazien
  • Baba au Rhum . Creme Chantilly
  • Feige . Cassiseis . Orange
  • Petites Fours & Macarons

DESGUSTATION

  • 2018 Grüner Veltliner Tausend Rosen . Bernhard Ott . Feuersbrunn . Wagram
  • 2015 Grüner Veltliner Unendlich . FX Pichler . Oberloiben . Wachau
  • 2010 Grüner Veltliner Lamm . Schloss Gobelsburg . Kamptal
  • 2015 Chardonnay Gloria . Kollwentz . Burgenland
  • 2001 Riesling Heiligenstein . Alte Reben . Bründlmayer . Kamptal
  • 2015 Pinot Noir . Hengstberg . Clemens Strobl . Feuersbrunn . Wagram
  • 2010 Chateau Margaux . Premier Grand Cru Classé . Bordeaux
  • 2005 Unico Reserva Especial . Ribera del Duero
  • 2015 Banyuls M. Chatoutier . Languedoc-Roussillon . Bordeaux
  • 2000 Port Niepoort . Portugal
  • Brände . Reisetbauer
695.00 pro Gast

bei mind. 8 Gästen
inkl. aller Speisen, Weine, Getränke & Live Cooking 

Kochacademy - WIENER KÜCHE & MEHLSPEISEN
Tuesday, 08. October 2024

Kochacademy - WIENER KÜCHE & MEHLSPEISEN

Kochamt & Boutique
17.00 - 21.00 clock

Im Kochamt "Toni M" unter der Patronanz von Toni Mörwald
Seminarleitung: Chef de Cuisine Kochschule & sein Team 

Programm

  • Empfang mit Champagner & Amuse Buche 
  • Besprechung der Menüs
  • Verteilung der Rezeptmappen, Kochschürzen & signiertes Kochbuch 
  • Gourmetmenü in 4 Gängen 
  • Weinverkostung 
  • Verleihung des Kochdiploms 

Die Gerichte werden gemeinsam gekocht und dazwischen mit den passenden Weinen verkostet. 

295.00 pro KochschülerIn

(mindestens 8 Kochschüler)
inkl. Aperitif, 4 Gänge Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Rezeptmappe, Kochbuch, Kochschürze, Urkunde 

Kochacademy - WIENER KÜCHE & MEHLSPEISEN
Wednesday, 09. October 2024

Kochacademy - WIENER KÜCHE & MEHLSPEISEN

Kochamt & Boutique
11.00 - 15.00 clock

Im Kochamt "Toni M" unter der Patronanz von Toni Mörwald
Seminarleitung: Chef de Cuisine Kochschule & sein Team 

Programm

  • Empfang mit Champagner & Amuse Buche 
  • Besprechung der Menüs
  • Verteilung der Rezeptmappen, Kochschürzen & signiertes Kochbuch 
  • Gourmetmenü in 4 Gängen 
  • Weinverkostung 
  • Verleihung des Kochdiploms 

Die Gerichte werden gemeinsam gekocht und dazwischen mit den passenden Weinen verkostet. 

295.00 pro KochschülerIn

(mindestens 8 Kochschüler)
inkl. Aperitif, 4 Gänge Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Rezeptmappe, Kochbuch, Kochschürze, Urkunde 

Chefstable
Monday, 21. October 2024

Chefstable

Kochamt & Boutique
19.00 - 23.00 clock

Toni Mörwald persönlich live on Stage
20 Creationen & Kompositionen

WELCOME

  • Champagner Cocktail Cuvée St. Louise 2005 . Amuse Bouche

STARTER

  • Hausgemachtes Gänseleber Parfait . Piemonte Kirsche . schwarzer Perigord Trüffel
  • Lachs Sandwich . Caviar . Creme Fraîche
  • Vichysoise „Junglauch & Erdäpfel“
  • Spargel Praline „Le Corden Bleu“
  • Karottenwürfel . Amarant . Kerbelcreme
  • „Wagram Maki & Sushi“ Lachsforelle & Re
  • Ofenfrisches Öfferl Brot . Schwarz & Kruste
  • Fasslbutter von Höflmaier
  • Olivenöl Edition Toni M. aus Ligurien
  • Schwarzer Pfeffer + Zitronen aus Amalfi

MAIN COURSES

  • Waller Krautfleisch . Feldpaprika . Risollé
  • Langoustinos Bloody Mary . Feta . Staudensellerie
  • Steinbutt al Forno . Artischoken . Gemüse
  • Wachtel Cassoulette . Erbsen . Spargel . Wildkerbel
  • Kalbs.Rieslingsbeuscherl . Knöderl
  • Royal Pork . Champagner-Kraut . Grammeln . Griesknödel

KÄSE

  • Käserei Khäsi

DESSERTS

  • Himbeer . Nougat . Pistazien
  • Baba au Rhum . Creme Chantilly
  • Feige . Cassiseis . Orange
  • Petites Fours & Macarons

DESGUSTATION

  • 2018 Grüner Veltliner Tausend Rosen . Bernhard Ott . Feuersbrunn . Wagram
  • 2015 Grüner Veltliner Unendlich . FX Pichler . Oberloiben . Wachau
  • 2010 Grüner Veltliner Lamm . Schloss Gobelsburg . Kamptal
  • 2015 Chardonnay Gloria . Kollwentz . Burgenland
  • 2001 Riesling Heiligenstein . Alte Reben . Bründlmayer . Kamptal
  • 2015 Pinot Noir . Hengstberg . Clemens Strobl . Feuersbrunn . Wagram
  • 2010 Chateau Margaux . Premier Grand Cru Classé . Bordeaux
  • 2005 Unico Reserva Especial . Ribera del Duero
  • 2015 Banyuls M. Chatoutier . Languedoc-Roussillon . Bordeaux
  • 2000 Port Niepoort . Portugal
  • Brände . Reisetbauer
695.00 pro Gast

bei mind. 8 Gästen
inkl. aller Speisen, Weine, Getränke & Live Cooking 

Kochacademy - WILD & WILDGEFLÜGEL
Tuesday, 05. November 2024

Kochacademy - WILD & WILDGEFLÜGEL

Kochamt & Boutique
17.00 - 21.00 clock

Im Kochamt "Toni M" unter der Patronanz von Toni Mörwald
Seminarleitung: Chef de Cuisine Kochschule & sein Team 

Programm

  • Empfang mit Champagner & Amuse Buche 
  • Besprechung der Menüs
  • Verteilung der Rezeptmappen, Kochschürzen & signiertes Kochbuch 
  • Gourmetmenü in 4 Gängen 
  • Weinverkostung 
  • Verleihung des Kochdiploms 

Die Gerichte werden gemeinsam gekocht und dazwischen mit den passenden Weinen verkostet

295.00 pro KochschülerIn

(mindestens 8 Kochschüler)
inkl. Aperitif, 4 Gänge Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Rezeptmappe, Kochbuch, Kochschürze, Urkunde 

Kochacademy - WILD & WILDGEFLÜGEL
Wednesday, 06. November 2024

Kochacademy - WILD & WILDGEFLÜGEL

Kochamt & Boutique
11.00 - 15.00 clock

Im Kochamt "Toni M" unter der Patronanz von Toni Mörwald
Seminarleitung: Chef de Cuisine Kochschule & sein Team 

Programm

  • Empfang mit Champagner & Amuse Buche 
  • Besprechung der Menüs
  • Verteilung der Rezeptmappen, Kochschürzen & signiertes Kochbuch 
  • Gourmetmenü in 4 Gängen 
  • Weinverkostung 
  • Verleihung des Kochdiploms 

Die Gerichte werden gemeinsam gekocht und dazwischen mit den passenden Weinen verkostet

295.00 pro KochschülerIn

(mindestens 8 Kochschüler)
inkl. Aperitif, 4 Gänge Menü, Weinbegleitung, Wasser, Espresso, Rezeptmappe, Kochbuch, Kochschürze, Urkunde 

BOUTIQUE OF GOOD TASTE

BOUTIQUE OF GOOD TASTE

Located at the entrance to the "Kochamt" , the Boutique of Delicacies displays both the MÖRWALD product line and a carefully curated selection of other delicacies along with cooking books, cookware, gifts, and vouchers.

to our onlineshop 

RENTING THE COOKING CHAMBER

RENTING THE COOKING CHAMBER

The Mörwald "Kochamt" is suited to events of any nature. Whether you book our venue for private dinners, product presentations, press conferences, meetings, standing receptions, or opera and concert dinners – every event can be complemented by our first-rate service. From our signature menus to private cooking sessions with our Grand Chef Toni Mörwald or other renowned chefs, we offer a vast number of customisable options. Alternatively, you can simply rent our venue and create memorable experiences by personally cooking for guests.

Toni Mörwald